A Bosu feltalálásának szerves részét képezte, hogy elemezték azokat a sportágakat, ahol a versenyző instabil felületen mozog. Ez pedig a korcsolyás sportágaknál csúcsosodott ki. Innen származik az alap ötlet. Viszont a korcsolyások számára is tovább fejleszthető a test tudat képessége, hiszen az egyensúly felületnek hála, amit a Bosu egyensúly tréner létrehoz, még inkább készség szintre juttathatóak az egyes mozgások.  

A korcsolyás sportágakba a felkészülési fázisba építve érhetünk el remek eredményeket. Első sorban a mozgáskoordináció, és a reflexek fejlesztésébe érdemes integrálni az egyensúlyfejlesztő eszközöket.

Utánpótlás nevelés : A gyermekkorban helyesen fejlesztett test tudat elengedhetetlen a sikeres karrierhez. A versenyző jobban tudja irányítani testét, jobb lesz a mozgáskoordinációja, kevésbé lesz hajlamos a sérülésekre. 

Prevenció A legdrágább sportoló a sérült sportoló, szokták mondani. Az Bosu egyensúly tréneren végzett edzésnek köszönhetően megerősödnek az ízületi tokok, javul a koordináció és fejlődik a testtudat. Ezért a versenyző az egyébként balesetet okozó helyzetben még képes lesz menteni egy esést, vagy helyesen koordinálni a testét ahhoz, hogy el tudja kerülni a sérülést.

Koordináció – Testtudat  A test tudat fejlesztése az igazi Bosu erősség, hiszen ezért fejlesztették ki az eszközt. Sok olyan tulajdonság létezik amelynek eredménye ezen képesség erősödésének hatása. Szerte a világon beépítették az élsportolók felkészülésébe, hiszen az agy összeköttetése a testtel a legfontosabb tulajdonsága egy sportolónak.