Bosu filozófia: A Bosu egyensúly fejlesztő eszközének képessége az eszköz által létrehozott instabil felületben rejlik. Az instabil közegen végzett gyakorlatok során a test egyensúlyi állapotának megtartásához fokozott mértékben van szükség koncentrációra.

Így a fokozott agyi aktivitás miatt egyensúlyközpontunk gyorsan fejlődik, javul az agy és az izmok közötti kapcsolat. Az eszköz segítségével növelhető a koordinációs és a koncentrációs képesség is, amelynek minden életszakaszban kiemelt szerepe van!

Az instabil felszín miatt:

  • Ízületi tokok, ízületi helyzetérzékelő receptorok:  A stabil helyzet megteremtéséhez folyamatos idegrendszeri munka szükséges, amelyet az ízületben lévő helyzetérzékelő receptorok segítenek. Az stabil állapot eléréséhez szükséges mozdulatsorok ösztön szintig begyakorlódnak, így csökken a sérülések veszélye legyen szó sportolásról vagy pusztán félre lépésről. Az ízületeket körbevevő szalagok és a mozgásért felelős izmok megerősödnek, alkalmazkodna ahhoz, hogy tartani kell a stabil helyzetet így erősödésükkel nagymértékben csökkentik az ízületre ható káros erőket.
  • Mély Izmok aktivizálódása: A törzsünk helyes tartásáért felelős izmok stabil felületen végzett edzésben nem aktivizálódnak, így nem is erősíthetőek. Instabil felületen végzett gyakorlatok közben viszont bekapcsolódnak a mozgásba, így páratlan módon képesek fejleszteni a core izmokat. Ez pedig helyes és egészséges testtartást biztosít