BOSU®Blog

Blogunkban érdekes és hasznos információkat találhatsz az egyensúlyfejlesztésről, koordinációról és a proprioceptív tréning fontosságáról.

 • Teljes gerinc tréning

  Teljes gerinc tréning

  Teljes gerinc tréningünk során sok olyan feladatot tud végezni, amelyek kiemelt fókuszában a gerinccsigolyák között meghúzódó mély izmok erősítését célozzák.

 • Prof. Dr. Sandra Sándor med. habil. Ph.D. – Szakvélemény

  Prof. Dr. Sandra Sándor med. habil. Ph.D. – Szakvélemény

  Egyensúly: ez a kulcs. (…) Az emberek furcsa felületeken tudnak egyensúlyozni. (…) Még kiszámíthatatlanokon is. Ezt nevezik „ráhangolódásnak”.

 • Ezüst generáció

  Ezüst generáció

  Idősebb korban a rendszeres mozgás megőrzésének még nagyobb a jelentősége mint életünk során. A folyamatosan romló proprioceptivitás eredményeképpen romlik az egyensúlyozó képesség, és a gravitációs térben való mozgás nehezebbé válik. Bizonytalan lépek jönnek létre ami könnyedén okozhatja a mozgástól való kedvünk elvesztését.  Ez pedig komoly kihatással van egészségi állapotunkra. 

 • BOSU mozgáskoordináció

  BOSU mozgáskoordináció

  A Bosu feltalálásának szerves részét képezte, hogy elemezték azokat a sportágakat, ahol a versenyző instabil felületen mozog. Ez pedig a korcsolyás sportágaknál csúcsosodott ki. Innen származik az alap ötlet. Viszont a korcsolyások számára is tovább fejleszthető a test tudat képessége, hiszen az egyensúly felületnek hála, amit a Bosu egyensúly tréner létrehoz, még inkább készség szintre…

 • Jégkorong

  Jégkorong

  Érdemes a sportágat mozgásokra bontani, és megnézni, hogy az egyes mozgások milyen tulajdonságokkal bírnak, milyen képességek kellenek hozzá, hogyan fejleszthetőek legyenek külön-külön és egységként egyaránt.

 • Gyorskorcsolya

  Gyorskorcsolya

  A korcsolyás alapmozgást figyelembe véve fontos, hogy az egyik lábról a másik lábra való elrugaszkodás a lehető legpontosabban menjen végbe. Illetve az érkezéskor a lehető leggyorsabban megtaláljuk az ideális egyensúlyi állapotot. Akár egy Bosu-n ugrálva, akár egyikről a másikra ugrálva, kiválóan fejleszthető ezen képességünk, így a pályán bármi is történik, a versenyző tökéletesen tudja végrehajtani…

 • Felnőttkori igények

  Felnőttkori igények

  Túl nagy árat fizetünk az ülőmunkáért. Szervezetünk evolúciós szinten a mozgáshoz alkalmazkodott. Most pedig beültünk a székbe. Ez vázrendszerünknek igazi kínzópad. A plusz kilók megjelenéséről nem is beszélve.

 • Sportolók a családban

  Sportolók a családban

  Miért érdemes integrálni a Bosu-t? A sportban kiemelt jelentősége van a test irányításának képességére. Elég egyetlen rossz mozdulat, vagy nem megfelelő reflex egy külső behatásra, és máris szalagok szakadnak vagy csontok törnek. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, a testünk helyzetérzékelő képességét a TEST TUDATÁT kell fejleszteni, ezt pedig instabil közegben lehet igazán.

 • „Saját test-érzés” fejlesztése

  „Saját test-érzés” fejlesztése

  A világ számos országában folyamatosan jelennek meg új edzésmódszerek, eszközök a propriocepció, a hatodik érzék, vagy a „saját test-érzés” fejlesztésére. A versenysportban kutatások igazolják, hogy a még olyan sérülésveszélyes sportágakban is, mint a labdarúgás, kézilabda, röplabda, minimálisra lehet csökkenteni a különböző térd, boka, váll, gerinc és izom sérülések számát ezekkel az edzésmódokkal. 

 • Labdarúgás, kosárlabda

  Labdarúgás, kosárlabda

  Aki instabil felületről biztosan tudja kivitelezni a mozgást, nagyobb eséllyel lesz képes stabil felületről. 

 • Bosu – Filozófia

  Bosu – Filozófia

  A Bosu egyensúly fejlesztő eszközének képessége az eszköz által létrehozott instabil felületben rejlik. Az instabil közegen végzett gyakorlatok során a test egyensúlyi állapotának megtartásához fokozott mértékben van szükség koncentrációra.

 • Óvodás korúak fejlesztése

  Óvodás korúak fejlesztése

  Ebben az életszakaszban fejlődik legintenzívebben az idegrendszer. A finom mozgások elsajátításának képessége határozza meg mennyire lesz valaki képes aprólékos mozdulatokra, mennyire lesz képes irányítani saját testét. A megfelelő minőségben kialakított agy – idegrendszer – izom kapcsolat egy életen át segíti a szervezetet.