Érdemes a sportágat mozgásokra bontani, és megnézni, hogy az egyes mozgások milyen tulajdonságokkal bírnak, milyen képességek kellenek hozzá, hogyan fejleszthetőek legyenek külön-külön és egységként egyaránt.

Korongkezelés: A jégkorong edzések egy jelentős részét az teszi ki, hogy a korongkezelés készség szinten menjen, és a játékosnak ne kelljen rá koncentrálnia. A Bosu alap filozófiája az ITT és MOST tréning. Amely kimondja, hogy a folyamatos egyensúly helyzetkeresésben az agy arra figyel, hogy megtalálja a biztos helyzetet, tehát a közben végzett többi tevékenység háttérbe szorul, eltolódik a készség feladatok közé (ami nem kap figyelmet). Ezzel elérhetjük, hogy a korongkezelés, ami az aktuálisan végzett feladat ne kapjon fókuszt és készség szinten gyakorolhatjuk.

Lövő feladatok: Sokszor játék közben csak millimétereken múlik a sikeres passzolás vagy kapura lövés. Ezek a milliméterek azon is múlhatnak, hogy a játékosnál a lövési mozdulat elkezdése után.

Erősítés – Állóképesség: A korcsolyásoknál nagyon gyakoriak a térd, boka ízületi panaszok, amelyek a túlzott terhelés következtében jönnek létre. A Bosu-n végzett gyakorlat közben az ízületi tokok megerősödnek és ez által a sérülések aránya is csökken. Ez egy sportolónál akár több év extra játékot is jelenthet.